Saturday 11 July 2015

Hollow hills


"The Riverside" šou na BBC-ju svojevremeno je bio promotivno stecište raznih ekscentričnih & vrckavih poduhvata, poput "Play at home" verzije čajanke iz "Alise u zemlji čuda" - u izvedbi Siouxsie and the Banshees. Međutim, plesna interpretacija Bauhaus pesme "Hollow hills" kakvu je skockao Peter Murphy u avgustu 1983. neposredno po napuštanju benda, spada među najotkačenije numere viđene u tom programu - naročito zbog toga što neodoljivo podseća na zmijoliki pustinjski hod koji je koristio Bob Fosse u filmskoj verziji "Malog princa" (1974).


Snimak je nastao kao plod saradnje The Murpha i koreografkinje Beyhan Fawkes (nedugo potom postaje mrs. Beyhan Murphy), koja je pored svojih koreografija modernog baleta bila poznata i po zajedničkoj plesnoj ulozi sa Yul Brynnerom u mjuziklu "King and I". Pored toga, Murphova partnerka u spotu bila je Annie Cox.


Elem - na stranu to što je Bob Fosseov hod i ples, pored Murpha, imitirao i rahmetli M.Jackson, ali u spotu za "Hollow hills" još nešto žulja oko: Murphove pantalone.
MC Hammer, zar ne? 


"The Riverside" BBC, August 1983.

Anyway... 
Happy birthday mr. Murphy
(11.07.1957)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...