Thursday 21 March 2019

Silent, by both sides



Novi album, nazvan "Tiha meditacija", čije ime sugeriše da je na obe strane samo tišina, biće objavljen u maju ove godine kao providan 12''-vinil. na njemu su dve "pesme" od po 20 minuta tišine ukoliko ga slušate na standardnih 33 1/3, tj. 2 x 15 minuta ukoliko se vrti na 45 obrtaja u minuti. Inspiraciju za ovaj projekat, Eric Antonow je dobio nakon presušavanja albuma "Umetnost meditacije" - iako mu se album svideo, shvatio je da više voli "samo" tišinu.
  • Ovo je zaista ozbiljan projekat, koji nas podseća da i tišina ima svoju vrednost i da se u njoj takođe može uživati. Kupovina ovog albuma kako bi se preslušala "Tiha meditacija" namerno ima i notu humora u sebi. Tišina, poput meditacije, ponekad ume da pruži osećaj težine. Ovaj "nemi" album vas može podsećati da to i ne mora uvek da bude tako.


Da bi ste ovaj album slušali i u njemu uživali, gramofon vam zapravo ne treba. U stvari, tehnički gledano, ne treba vam ni ova ploča. Ukoliko ste se ipak namerili da je kupite, to možete učiniti preko autorove Kickstarter stranice...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...