Tuesday 2 February 2016

Who killed Bambi?


Sid Vicious je pronađen mrtav 2. februara 1979. u Grinič Vilidžu (NY), posle žurke na kojoj je proslavio izlazak iz zatvora (u kome je proveo dva meseca pod tretmanom prinudne detoksifikacije) po podnošenju optužbe da je nožem ubio svoju devojku Nancy Spungen. Policija je izjavila da je, kraj beživotnog Sidovog tela, pronašla "kašičicu, špric i tragove nečega što bi mogao da bude heroin". Kako u slučaju ubistva, tako ni u slučaju samoubistva, njujorška policija se nije baš pretrgla od posla, sprovevši uglavnom površnu istragu "slučaja koji je jasan kao dan".
Postoje razne teorije o tome šta se zaista dogodilo sa Sidom i Nancy, od sukoba dvoje nespornih teških narkomana navučenih na gan i međusobnu vezu, do teorije zavere koja kaže da su Sidu (kao subverzivnom elementu importovanom iz inostranstva - videti potonji "slučaj" Johna Lennona, i opet u NY) prvo smestili ubistvo Nancy a potom i samoubistvo podmetanjem droge...


Zaista, ko je ubio Bambija: on sam, mrtva Nancy, Malcolm McLaren, njegova majka Anne Beverley, CIAsnajkaCIA ili... ? Istina je najverovatnije manje bitna od činjenice da su u potonjim godinama mnogi debelo profitirali naplaćujući šibanje još jednog mrtvog konja.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...