Thursday 29 December 2016

Tick Tock Day


"Nažalost, sat otkucava a časovi prolaze. Prošlost napreduje, budućnost se povlači. Mogućnosti je sve manje, kajanja sve više."
- Haruki Murakami ("Pleši, pleši, pleši")


Tik... Tak... Tik... Tak...
Ovo je zvuk godine. Zapravo, to je zvuk vaših života koji vam lagano promiču. Svaki tren koji nije proživljen punim plućima nepovratno prolazi i nemoguće je povratiti ga. Tik-Tak dan vas podseća da je još jedna godina skoro pri kraju, da još uvek ima preostalih poslova i da vam je zapravo ostalo još samo dva dana da ih završite. Ne dozvolite da se godina okonča a da to ne uradite. Pokrenite se i pobedite sat koji otkucava.


Ljudi se svake godine raduju Novogodišnjoj noći kako bi sebi postavili nove ciljeve za naredni period, i to retko ili skoro nikada ne propuste da urade. Naravno. Ali, šta ćemo sa poslednjim trenucima ove godine koji su već prošli? Tik-Tak Dan vas podseća da požurite i u vremenu koje je preostalo završite sve što se u tom periodu da završiti, ali i da vas podseti na to koliko se puno stvari mogu uraditi za tako malo vremena, ukoliko se zaista potrudite.
Da li možete za ova dva dana da okrečite sobu, naučite neku novu veštinu ili raščistite lom u garaži? Sve to je zaista moguće u preostalim trenucima ove godine, pa zašto onda da oni propadnu?! Možda je neki od tih nezavršenih poslova lične prirode: možda ste nameravali da ove godine obnovite neko staro prijateljstvo, premostite staru pukotinu između vas i nekog člana porodice? Možda ste poželeli da konačno neki trenutak posvetite tome da određene stvari postavite na pravo mesto, a nikako niste uspevali da za to odvojite vremena? Ovaj dan je pravo vreme za to!


Zar ne bi bilo super da sledeću godinu započnete bistre glave i čista srca?
Svako od vas je ponekad zažalio za stvarima koje su ostale nezavršene i šansama koje su ostale propuštene. Dokle god dišete biće vremena da uradite sve što poželite u životu, i zato nikako ne treba dopustiti da vam se crne misli u stilu "prekasno je" uvuku u glavu. Tik-Tak dan vas podseća da uvek ima preostalog vremena za još jednu poslednju šansu, i zato na noge lagane i potrudite se da godina za vama ne bude upamćena po kuknjavi za propuštenim prilikama.



"Sva velika dostignuća zahtevaju vreme."


"Neka to bude danas, a ne sutra. Sutra je samo izgovor za gubitnike."

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...