Friday 20 July 2018

Moonday



"Ovo je mali korak za čoveka i ogroman za čovečanstvo."
- Nil Armstrong, 20. jula 1969.

Postoje trenuci, nimalo retki, kada ljudska rasa uradi nešto zaista zadivljujuće i značajno. Dan Meseca je osmišljen u počast istorijskom trenutku kada smo po prvi put ostavili svoje stope u pesku našeg prvog (svemirskog) komšije.
Najboje je ne pridavati previše pažnje tome koliko je vremena prošlo otkad su poslednji posetioci bili tamo, i zato nema razloga umanjivati značaj ovog dana. Na kraju krajeva, pa zar postoji bolji razlog za lansiranje raketica i vatrometa u komšiluku, i oblačenja "svemirskog odela" od alu-folije i skafandera napravljenog od staklene kugle za ribice?!
Sa druge strane, možda neko više voli da postavi teleskop u dvorište? Ili da sa društvom sedi u krugu i zavija na Mesec?


Vodite računa koga sve zovete na današnju "mesečarsku" zabavu (ukoliko je pravite). Obavezno se među pozvanima nađe barem jedan samozvan da upropasti žurku insistiranjem na tome da je sve to lažno, a da domaćin u stvari sprema lažne hotdogove i hamburgere i služi lažno pivo u nekom filmskom studiju (51?) usred pustinje u Nevadi.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...